Rūsas traipus tīra ar etiķskābes vai skābeņskābes šķīdumu (1 tējkarote uz 1 glāzi ūdens). Uzkarsē šķīdumu, uz brīdi iegremdē tajā netīro vietu, pēc tam rūpīgi izskalo, pievienojot ūdenim dzeramo sodu vai ožamo spirtu.

Jodas traipus apber ar dzeramo sodu, uzlej virsū etiķi un atstāj pa nakti, no rīta izskalo. Var arī tīrīt ar parasto stērķeli, pēc tam izskalot.

Zāles traipus no balta auduma tīra ar ūdeņraža pārskābi. Var izmantot arī degvīnu vai denaturēto spirtu. Neiestāvējušos traipus var iztīrīt ar vārāmā sāls šķīdumu (1 tējkarote uz 0,5 glāzēm ūdens). Skalo siltā ūdenī.

Vaska traipus vispirms nokasa ar asu nazi, tad uzliek mitru lupatu, vairākās kārtās dzēšlapu un gludina, mainot papīru, līdz tas vairs neuzsūc taukus. Vaska traipus no samta tīra ar spirtu, negludina.

Mušu traipus tīra ar ūdeņraža pārskābes šķīdumu (1 : 10).

2c-banner

Ogu traipus tīra ar sāls un ūdens putriņu. Pēc pusstundas mazgā ziepjūdenī, skalo siltā ūdenī.

Lakas traipus tīra ar denaturētā spirta un acetona maisījumu (1 : 1) vai arī vīna spirtu.

Karsta gludekļa traipus ieziež ar sīpolu sulu un dažas stundas patur. Mazgā un skalo siltā ūdenī. No baltiem audumiem gludekļa traipus tīra ar šādu maisījumu: 0,5 glāzes ūdens, 1 tējkarote ūdeņraža pārskābes un daži pilieni ožamā spirta.