Siļķes ar olām

Siļķes izmērcē, notīra, sagriež nelielos gabaliņos un apcep eļļā vai taukos. Olas sakuļ, pārlej pāri siļķēm un cep visu gatavu.

Siļķu klopsīši

2 izmērcētas, notīrītas siļķes samaļ gaļas mašīnā. Pievieno izmērcētu un labi nospiestu baltmaizes šķēli, 1 cepamo desiņu bez ādiņas vai 2 ēdamkarotes maltās gaļas, 1 olu un 1 ēdamkaroti mannā. Visu labi samīca. Ja kotlešu masa pārāk mīksta, pieliek mazliet rīvmaizes. Pēc tam veido klopsīšus un liek vārošā ūdenī. Gatavos klopsīšus ar putu karoti izņem. Mērces pagatavošanai 0,25 l piena samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu un pielej ūdenim, kurā vārīti klopsīši. Garšai pieliek etiķi vai citronskābi, cukuru, ja vajadzīgs, arī sāli. Liek klopsīšus mērcē un ļauj mazliet ievilkties.

Siļķu pudiņš

Ietaukotā formā pa kārtai liek novārītus, šķēlītēs vai kumosiņos sagrieztus kartupeļus un izmērcētas, iztīrītas, gabaliņos sagrieztas siļķes (kā piedevu var pielikt arī nedaudz maltas vārītas gaļas). Pa starpām ieber sakapātus sīpolus un mazliet piparu. Virsējā kārtā jābūt kartupeļiem. Sakuļ olas ar pienu vai ūdeni un pārlej visam pāri. Virsū uzliek margarīna piciņas un uzlej tējkaroti eļļas. Cep cepeškrāsnī gatavu.

Siļķe eļļā

Gabaliņos sagriež notīrītas siļķes, sīpolus un ābolus. Uz 1 lielu siļķi ņem 2 vidējus sīpolus un pusi ābola. Visas sastāvdaļas saliek bļodā, pieber smalkos piparus (pēc garšas) un laurulapas. Visu labi izmaisa, pārlej ar eļļu, vēlreiz izmaisa un atstāj līdz otrai dienai ievilkties.