Pupu kotletes.

200 g vārītu pupu,
2 ēdamkarotes augu eļļas,
2 olas,
2 šķēles ūdeni izmērcētas graudu maizes,
2 sīpoli,
2 daiviņas ķiploku,
nedaudz pētersīļu lapu,
100 g ķimeņu siera, 1 ēdamkarote miltu,
1 ēdamkarote skāba krējuma,
sāls pēc garšas.

Pupas, maizi, sīpolus, ķiplokus un pētersīļu lapas samaļ gaļas mašīnā. Sieru sarīvē uz sakņu rīves. Samalto masu labi sajauc ar olām, augu eļļu, krējumu un sieru. Pievieno miltus un sāli, samīca. Veido kotletes, cep karstā eļļā.

Var pagatavot garšīgu pupu pastēti, tad miltus un sieru nelieto. Maizi izmērcē saldā krējumā. Nepievieno skābu krējumu un eļļu.

Sagatavoto masu lielu kotlešu veidā liek uz pannas izkausētā sviestā (apm. 100 g) un cep. Kad kotletēm veidojas garoziņa, tās ar koka karoti izmaisa pa visu pannu un vēl nedaudz pakarsē. Gatavo masu pilda nelielos trauciņos, grezno ar zaļumiem un sviesta piciņām. Ēd kā piedevu pie kartupeļiem vai liek uz maizes.

Sautēti burkāni. Vienāda lieluma burkānus nomizo, nesagrieztus liek katliņā (lielus burkānus sagriež), pārlej ar saldu krējumu, katliņu stingri aizvāko, uz lēnas uguns (labāk maizes krāsnī) sautē gatavus. Pēc garšas pievieno sāli.

Sutināti kartupeļi.

Vienāda lieluma kartupeļus nomizo, liek dziļā čuguna pannā vienā kārtā, pārkaisa ar sagrieztiem ķiplokiem un sīpoliem, pārlej nedaudz eļļas. Pannu nosedz stingri ar saldu krējumu, uzkaisa sāli, cep gatavus.

Uzmanīt, lai kartupeļi, sīpoli, ķiploki neapdeg!

Šis ēdiens labi garšo ar pupu kotletēm un saldajā krējumā sautētiem burkāniem.