Bieži vien saimnieces gatavo ēdienu vairākām dienām. Lai tā barības vērtība samazinātos pec iespējas mazāk un tajā neiekļūtu patogēnās baktērijas, kas izraisa saindēšanos, stingri jāievēro sagatavoto ēdienu uzglablāšanas apstākļi.

No visām pārtikas sastāvdaļām visātrāk noārdās vitamīni, arī A un C vitamīni, kuri ir svaigos dārzeņos un to ēdienos. Tāpēc, ir svaigos dārzeņos un to ēdienos. Tāpēc, piemēram, dārzeņu salāti vai vinegrets jāgatavo tik, cik var apēst vienā ēdienreizē.

Buljonu var izvārīt vairākām dienām, uzglabāt ledusskapī. Ja ir izvārīts borščs, nesildiet visu, bet tikai tik daudz, cik var apēst vienā reizē. Arī kartupeļus vāriet vai cepiet vienai reizei.

Ātri bojājas piena ēdieni. Piemēram, ūdenī vārītu biezputru ledusskapī var uzglabāt trīs diennaktis, bet pirnā vārītu – ne ilgāk par 24 stundām. Tortes un kūkas ar putukrējumu vai vārītu krēmu nedrīkst ledusskapī uzglabāt ilgāk par 6 stundām.

Labvēlīga vide mikrobiem ir maltā gaļa un no tās gatavoti ēdieni, kā arī ēdieni no sīki sagrieztas gaļas, tāpēc tos nedrīkst uzglabāt ilgi. Ceptas kotletes un kāpostu vīstokļus ar gaū ledusskapī drīkst uzglabāt ne ilgāk par diennakti. Pirms galdā pasniegšanas kotletes vēlreiz jāapcep, bet kāpostu vīstokļi jāuzvāra mērcē vai krējumā.

Ceptu cūkgaļu, putnu gaļu, zivis drīkst gatavot divām dienām, taču otrā dienā šie ēdieni ne vien jāuzsilda, bet no jauna arī rūpīgi jāizcep.

Dažiem ēdieniem, kuri gatavoti, piemēram, kopā ar sieru, ķiplokiem vai siļķi, ir asa un stipra smarža. Tāpēc tie jātur slēgtā traukā, lai smarža neiesūktos citos produktos. Slēgtā traukā jāuzglabā arī nesagatavota maltā gaļa, gaļas pusfabrikāti, zivis, putnu gaļa un medījumi. Ar šiem produktiem nedrīkst saskarties salāti, aukstā gaļa, krēms, uzputenis, t. i., tie ēdieni, kurus pirms ēšanas ottreiz nekarsējam.

Vārītu vai ceptu vistu un kotletes nevajag uzglabāt polietilēna maisiņā. Labāk izmantot foliju. Polietilēna maisiņā drīkst īslaicīgi uzglabāt maizi, kā arī lokus, pētersīļus, salātus.

Ledusskapī nedrīkst likt katlu ar karstu zupu vai pienu. Tvaiki, kas izdalās no karstā ēdiena, rada apsarmojumu, samazina aukstumu, un ledusskapī paaugstinās temperatūra.