Daudzi no mums prāvu dienas daļu pavada, sēžot pie rakstāmgalda. Citi atkal otrādi – augu darba dienu nostāv kājās. Nereti darba saistīts ar vienveidīgām kustībām, nemainot ķermeņa stāvokli. Tas viss sasprindzina muguras muskuļus, un pēc darba dažkārt jūtamies noguruši, smeldz mugura.

Ar pavisam vienkāršas ūdens terapijas paņēmieniem īsā laikā iespējams atgūt mundrumu un labu pašsajūtu.

Pamēģināsim!

1. Vannas dibenā (apmēram 10 cm augstumā) ielaiž siltu ūdeni. Tā temperatūrai jābūt 36–37 grādi. Ieklāj putuplasta loksni vai frotē palagu un noguļas vannā uz muguras. Galvu ieteicams atbalstīt uz gumijas spilvena. Ik pēc divām minūtēm vannā ielaiž karstu ūdeni, lai temperatūra celtos apmēram par pusgrādu. Peldes ilgums – no 10 līdz 15 minūtēm. Pēc tās jānoskalojas aukstā dušā un 30 minūtes jāatpūšas.

2. Palagu vai peldpalagu saloka vairākās kārtās, lai tas nosegtu muguru. Tad salocīto drānu iemērc aukstā ūdenī, nedaudz izspiež un noklāj uz gultas vai dīvāna, iepriekš pārsedzot to ar ūdensnecaurlaidīgu materiālu. Pēc tam jānoguļas uz muguras, jāapsedzas ar segu un jāpaliek guļot, kamēr samērcētais palags sasilst. Tad ar sausu dvieli jānorīvējas un jāapģērbjas.

3. Jāapsēžas uz šķērsām pār vannu nolikta dēļa. Palīgs paņem rokas dušu, no kuras plūst silts ūdens, un vērš strūklu pārmaiņus uz abiem sēdētāja pleciem. Labajā rokā palīgs ņem suku un ar gariem vēzieniem masē sēdētāja muguru. Pēc šīs procedūras jānoskalojas aukstā dušā un jānorīvējas ar sausu dvieli.