Rokas, tāpat kā seja, visai daiļrunīgi liecina par sievietes gadiem, bet nereti to izskats vērš mūs vecākas par saviem gadiem: ir tādi darbi, to skaitā mājsaimniecība, kas nenāk par labu roku skaistumam. Tādēļ rokas rūpīgi jākopj.

Sievietes, kas strādā fizisku darbu un mājās aprūpē ģimeni, nereti uzskata, ka par roku skaistumu viņas var tikai sapņot, allaž kaut kas jāberž, jātīra, rokas vienmēr tiek slapinātas. Turklāt roku kopšana prasa daudz laika, kura ir tik maz … Tiesa, savs laiciņš roku kopšanai vajadzīgs, taču vairāk nepieciešama laba griba. Nepieciešams arī paturēt prātā, ka roku kopšana prasīs mazāk laika, ja pratīsim tās sargāt – ja biežāk, kādu netīru darbu darot, uzvilksim cimdus.

Roku kopšanā galvenās ir divas procedūras: mazgāšana un ieziešana ar mīkstinošu krēmu. Rokas ieteicams mazgāt tikai siltā ūdenī, turklāt ar suku, kas masē ādu un veicina asinsriti. Pēc mazgāšanas rokas katrā ziņā rūpīgi jānoslauka, citādi āda kļūs raupja un sasprēgās. Ieteicams ieziest rokas pēc katras mazgāšanas, taču obligāti tas jādara vakarā. Gludumam, tai pietiks ar to krēma daudzumu, kas paliek pie pirkstiem, apkopjot sejas ādu. Krēms jāierīvē ādā ar tādām kustībām, it kā rokā tiktu vilkts pašaurs cimds. Ļoti labvēlīgi roku ādu ietekmē kokvilnas cimdi, ja tos atstāj uzvilktus pa nakti.

Rokas jākopj vienmēr, ne tikai tad, kad tās jau novecojušas, kad āda jau raupja, apsarkusi, sasprēgājusi. Ja nu tā tomēr noticis, līdzēt var šādi:

pēc lielas veļas dienas, kad roku āda izmirkusi, uzbriedusi, ieteicama roku pelde siltā saulespuķu eļļā;

sasprēgājušas rokas vakarā jāmazgā siltā ūdenī, kam pievienota sāls, pēc tam jāieziež ar taukainu krēmu;

ja rokas aukstuma un sala ietekmē kļuvušas sarkanas, labi palīdz roku pelde tējā (divas reizes nedēļā). Ik dienas rokas jāmasē, ieziežot tās ar taukainu krēmu, kam pievienots glicerīns vai citrona sula;

Ja rokas pārlieku svīst, ieteicams nomazgāt tās aukstā ūdenī, pēc tam piecas minūtes paturēt ūdenī, kam pievienots etiķis (3 ēdamkarotes etiķa uz litru ūdens), un masējot ieziest ādā valgmi saturošu krēmu;

ja taukaini krēmi nepalīdz, reizi nedēļā ieteicams peldināt, rokas noskalo ūdenī un ieziež ar vitaminētu krēmu;

roku ādu labvēlīgi ietekmē arī mājas līdzekļi: svaigu gurķu sula, auzu pārslu novārījums, ūdens, kurā vārīti kartupeļi. Izmēģiniet!