Jogu vingrojumu sistēmas pamatā ir samērā vienkārši kustību vingrojumi, kas piemēroti gan jauniem, gan gados vecākiem cilvēkiem. Īpaši uzsvērti ir t. s. krokodila vingrojumi, kas nostiprina mugurkaulāju. Vingrotāja noguļas uz grīdas un ar noteiktiem paņēmieniem ievada mugurkaulāja spirālveida kustībā. Šie vingrojumi ne tikai palielina mugurkaulāja elastīgumu, bet arī veicina asinsriti. Citi vingrojumi ļauj sasniegt pilnīgu ķermeņa atslābumu, iemāca pareizi elpot, veicina dziedzeru un iekšējo orgānu darbību. Sistemātiski izpildot jogu vingrojumus, ar laiku iespējams sasniegt pareizu svaru, jo, normalizējoties hormonu sistēmas darbībai, notiek arī svara regulācija: pārmērīgi tukli cilvēki zaudē svaru, turpretim pārāk kalsni – pieņemas svarā. Jāaizrāda, ka jogu vingrojumus drīkst izpildīt tikai vesels cilvēks.

Asinsrites traucējumu vai astmas gadījumos, kādu laiku pēc operācijas vai pēc dzemdībām bez iepriekšējas ārsta konsultācijas nav ieteicams izpildīt jogu vingrojumus. Menstruācijas laikā vingrojumi jāpārtrauc. Pirms vingrošanas jāizklāj uz grīdas vilnas sega, bet, ja ar to nepietiek, paliekam zem segas gumijas matraci. Vingrot vajag no rīta, jo tad garantēta laba pašsajūta visai dienai. Bez tam jogu vingrojumi jāizpilda tukšā dūšā vai vismaz divas stundas pēc ēšanas.

Jogu mācībai ir arī savi pamatnoteikumi attiecībā uz dzīves veidu un uzturu. Jogu mācības piekritēji ir pārliecināti, ka cilvēks var pilnīgi iztikt bez
1) gaļas ēdieniem, 2) zivīm un 3) olām vai arī ievērojami ierobežot to patēriņu, jo šie produkti izraisa pūšanas procesus gremošanas orgānu sistēmā. Tāpat jāatsakās no 4) kafijas, 4) tējas, 5) alkohola un 6) tabakas. Tas skan diezgan skarbi, un tomēr cilvēki, kas ievēro šo diētu, apgalvo, ka jūtas daudz labāk nekā tie, kuri uzturā no gaļas neatsakās. Kas grib respektēt jogu mācīu, tam pamazām jāreducē visu dzīvnieku produktu patēriņš, izņemot pienu un piena produktus. Turklāt jāietur viena atslodzes diena nedēļā, dzerot vienīgi zāļu tēju, sakņu buljonu vai nedaudz bez taukiem sutinātu sakņu un augļu sulas – protams, katru no šiem produktiem atsevišķi.

Jogu mācībā ķermeņa kopšanas problēma ir ne mazak svarīga kā uztura problēma, pie tam galvenā loma ir aukstam ūdenim. Ķermenis bieži jāapmazgā ar aukstu ūdeni. Ādas atsvaidzināšanai rupjš dvielis jāiemērc aukstā ūdenī, rūpīgi jāizgriež un tad ar to jānoberzē viss ķermenis. Vakarā pēdas un kājas līdz ceļiem jāmazgā aukstā ūdenī. Neatkarīgi no gadalaika ieteicams biežas un ilgas pastaigas. Svaigs gaiss nav mazāk svarīgs par ūdeni. Vasarā var izmantot saules vannas, izvairoties no ādas apdegumiem.

Saskaņā ar jogu mācību vissvarīgākais ir iekšējais atslābums un miera saglabāšana.

Fiziskas veselības un iekšējas harmonijas iegūšanai jogu sistēmā bez vingrošanas svarīgi ievērot pareizu uzturu un pareizu dzīves veidu – bez pārmērīgas steigas un nervozēšanas,

Vingrojumu programma sievietēm aptver sešas dienas, ik dienas pa stundas ceturksnim. Septītajai dienai – svētdienai – katra sieviete sev vingrojumu kompleksu var sastādīt pati, izvēloties vingrojumus, kuri iepriekš sagājuši zināmas grūtības.