Iegādāties jaunus cimdus, sakārtot vecos – tas neprasa daudz rūpju, tomēr neiztikt arī bez tām.

✱ Cimdiem vajadzētu harmonēt gan ar apaviem un somiņu, gan ar galvassegu.

✱ Cimdi izstiepjas tikai platumā, pieņemot rokas formu. Tādēļ nav nekādas vajadzības tos stiept starp pirkstiem, vilkt uz augšu.

✱ Ja ādas cimdi ir mazliet par šauru, ietiniet tos mitrā drānā, bet pēc divām trim studām uzvelciet rokās un ļaujiet izžūt.

✱ Ādas cimdus visbiežāk tīra ar benzīnu. Gaišos smalkādas cimdus uz dažām minūtēm iemērc benzīnā, enerģiski paberzē, tad neizgriežot vēreiz mazgā svaiga benzīna porcijā un nospiež. Pēc tam cimdus novieto tā, lai tie atgūtu sākotnējo formu, noslauka ar sausu drāniņu un bagātīgi apkaisa ar talku. Tumšus cimdus iemērc benzīnā vienu reizi, ātri izņem un noslauka – šajā gadījumā talks nav nepieciešams.

✱ Cimdus var tīrīt ar maisījumu: 1 daļa petrolejas un 2 daļas benzīna. Žāvē āra gaisā, tikai ne saulē.

✱ Cimdu tīrīšanai var izmantot arī šādu maisījumu: 5 daļas universālā mazgājamā pulvera («Lotoss») un 1 daļa ožamā spirta uz 60 daļām ūdens. Pēc tam cimdus noberž ar sausu drāniņu vai vati.

✱ Zamša izstrādājumu atsvaidzināšanai var izmantot šķidro preparātu «Dezamš» un aerosolu «Velūrs».

✱ Zamšādas cimdus mazgā siltā ziepju šķīdumā, uzvilktus rokās, un žāvē, pirms tam nospiežot lieko mitrumu dvielī. Cimdus var tīrīt ar ožamā spirta un ūdens maisījumu (1:4), mainot vati vai drānas gabaliņus pēc vajadzības. Visbeidzot cimdus noberž ar vati, kas samērcēta ūdenī vai ūdenī, kam pievienots etiķis (1 tējkarote uz 1 litru ūdens), noslauka ar sausu drāniņu un žāvē āra gaisā.