LAI to noskaidrotu, jums jāizvērtē sekojošie apgalvojumi – jā vai nē.

  1. Plakstu ēnu tonim jāsakrīt ar acu krāsu.
  2. Ja seja ir piņņaina, tā jāsargā no saules stariem.
  3. Bieža matu sukāšana stiprina matus un piešķir tiem spīdumu.
  4. Dejošana ir vislabākais veids, kā resnas kājas var padarīt slaidākas.
  5. Pērkot dekoratīvo kosmētiku, krāsu pārbauda uz plaukstas.
  6. Paplašinātas sejas poras var noslēpt tikai ar speciālu kosmētisku līdzekli.
  7. Mazgājot matus ik dienas, tie ātri sataukojas.
  1. Nepareizi. Pēc kosmetologu domām, zilām acīm vairāk piestāv pelēkas, brūnas, oranžas un haki krāsas ēnas; brūnām acīm — plūmju un vara krāsas; pelēkām — ceriņu un peļu pelēkas ēnas.
  2. Nepareizi. Saule iedarbojas ārstnieciski uz piņņainu ādu. Pirms sauļošanās sejai jāuzliek aizsargkrēms.
  3. Pareizi. Matu sukas zobiem jābūt ar noapaļotiem galiem, lai neievainotu galvas ādu. Neaizmirstiet, ka pārlieka sukāšana aktivizē tauku dziedzeru darbību un mati kļūst pārāk taukaini.
  4. Nepareizi. Atsevišķas kustības nevar likvidēt tauku nogulsnēšanos. Tādam nolūkam vislabāk atbilst ritmiskā vingrošana, jāievēro arī diēta. Ja novājē, tad novājē viss ķermenis, nevis atsevišķas ķermeņa daļas.
  5. Pareizi. Vislabāk dekoratīvo kosmētiku pārbaudīt uz sejas vai uz kakla, taču veikalā tas nav iespējams, tādēļ krāsu uztriepj uz plaukstas, kuras āda visvairāk atbilst sejas ādai.
  6. Nepareizi. Paplašinātas poras ir iedzimtas vai iegūtas, tās nevar mainīt ar kosmētikas palīdzību. Taču daži līdzekļi, savelkot ādu, samazina poras optiski.
  7. Nepareizi. Taukošanās iemesli var būt dažādi. Mazgāšanas biežums atkarīgs no matu tipa. Sausos matus mazgā retāk, taukainus – biežāk. Mazgājot nevajag šampūnu ieziest ādā, jo tas kairina poras. Matus skalo ar karstu, pēc tam ar remdenu ūdeni – mati būs spīdīgāki. ✦

[«Bolgarskaja ženščina»]