Vērsis — Zodiaka pirmā zemes zīme. Tai raksturīgs praktiskums, pacietība, izturība. Šajā zvaigznājā dzimušie ļaudis ir darbīgi un apveltīti ar lielu gribasspēku. Ja Auns parasti piedāvā idejas, tad Vērsis ar sviedriem vaigā pūlas, lai tās realizētu. Šajā zīmē dzimušajiem nepatīk lielas pārmaiņas, pārbraucieni, klimata un dzīves apstākļu maiņa. Viņi ir apburoši, gudri, pastāvīgi savās emocijās, dzīves principos. Būdami konservatīvi paradumos, Vērši dod priekšroku jau pierastām tradīcijām, ciena svinīgas ceremonijas. Viņi ir uzticīgi un rūpējas par sev mīļajiem cilvēkiem.

Valdošā planēta — Venēra.
Elements — zeme.
Akmens — briljants.
Klimats — tā kā Vērsis savu dzīvi pakļauj darba un biznesa interesēm, viņu vilina lielpilsētas, lai gan tur viņš nejūtas laimīgs. Īstenībā viņu saista klusa māja un dabas tuvums.
Krāsas — sarkana, oranža un to nokrāsas.
Profesijas — lauksaimniecība, konkrēti augkopība un lopkopība, nekustamā īpašuma tirdzniecība, teātris, estrāde un kino.
Pazīstami cilvēki, kuri dzimuši Vērša zvaigznājā: mūziķi Brāmss, Prokofjevs, Čaikovskis; politiķi Hitlers, Makiavelli, Kromvels; rakstnieki Šekspīrs, Tagore, Fīldings.
Fiziskās īpatnības: labsirdīga, maiga seja, ārēja pievilcība, tumšas acis, lielas, dažkārt atkarenas ausis. Daudzi Vērši ir bruneti un brunetes.

Jaunrade un karjera
Venēras ietekme nosaka to, ka daudzi Vērši parāda spējas mākslinieciskajā jaunradē. Vērsis smagi un pacietīgi strādā, tiecoties pretī pilnveidei, un tikai ar lielu darbu sasniedz to, ko citu zvaigznāju bērni iegūst ar talantu. Vērša zvaigznājā dzimušie gūst panākumus mūzikā — var stundām spēlēt uz vijoles, klavierēm, mācīties operu ārijas. Viņu pacietībai nav robežu. Tikpat nopietni Vērši var nodarboties ar šūšanu, adīšanu un… literatūru.
Viņiem ir zelta rokas. Sievietes, kuras pašas šuj, gūst gandarījumu šajā darbā un ir laimīgas, ka var pasargāt ģimenes budžetu no gatavu apģērbu pirkšanas. Vērši ir ekonomiski un rūpīgi.
Vīrieši, kuri dzimuši šajā zvaigznājā, dažkārt arī prot šūt un vārīt. Sievietes ir nepārspējamas rokdarbnieces un labas saimnieces.
Savu māksliniecisko darbību Vērsis parasti pakārto praktiskajām interesēm. Jaunradei, ja tā nav iztikas avots, tiek atstātas vakara stundas, kad ierastie, praktiskajā dzīvē nepieciešamie darbi apdarīti.
Vērsis — viena no nedaudzajām Zodiaka zīmēm, kam ļauts īstenot iecerēto, kamēr citos zvaigznājos dzimušie tikai spēj runāt par savām jaunrades iespējām.
Panākumi Vērsim noteikti saistās ar stabilitātes, noteiktības izjūtu, viņš ir pārliecināts par rītdienu. Vērša zvaigznājā dzimušajiem ir veiksmīga karjera — tas nav spēks un vara, bet iespēja iekārtot mierīgu, komfortablu dzīvi, tikai tādēļ viņš tiecas pēc panākumiem.

Bizness
Vērsis mīl naudu, viņam patīk to pelnīt, bet nepatīk tērēt. Šajā zvaigznājā dzimušie parasti ļoti rūpējas par savu bērnu pārticību. Viņi krāj naudu, jau no desmit gadu vecuma liek savā krājkasītē centu pie centa. Un dzīvē dažkārt gadās tā, ka centi pārtapuši lielākā kapitālā nekā vecāku sakrātais. Vērsis krāj naudu, jo baidās par rītdienu. Reizēm viņa ekonomiskums pārtop skopumā.
Biznesā Vērši ir veiksminieki, īpaši nekustamā īpašuma tirdzniecībā. Taču, neskatoties uz panākumiem, Vērsis labāk tomēr izvēlas pieticīgu dzīvi par paša pelnīto algu.

Veselība
Vērša galvenā problēma — kā atbrīvoties no liekā svara. Vērsis ir apveltīts ar labu apetīti un tādēļ viņa rūpes par veselību saistās ar diētu, ēšanas režīma ievērošanu un sportu. Vērsis bieži pakļauts arī sirds un asinsvadu slimībām, viņu moka paplašinātas vēnas. Jūtīgākā Vērša ķermeņa daļa — kakls, tāpēc viņu vajā angīna, saaukstēšanās slimības. Taču tās ir nenopietnas slimības, ko var izārstēt, ievērojot diētu un uzņemot vitamīnus. No dabas cilvēks, kurš dzimis Vērša zvaigznājā, ir spēcīgs kā vērsis (astronomiskais simbols) un līdz vecumam saglabā spēkavīra veselību.

Mīlestība un sekss
Vērša bērni cieši saistīti ar Venēru — mīlestības planētu. Viņiem patīk skaisti un stipri partneri. Mīlestībā un seksā Vērsim nav robežu, viņam sveša kauna izjūta. Vērsis ir maigs un sirsnīgs partneris, taču viņam raksturīga arī greizsirdība, aizdomīgums. Tomēr iecietība un spēja izlīdzināt asumus mazpamazām viņu pieradina pie sava drauga neuzticības. Vērsis prot piedot, tāpēc laulības ar viņu ir noturīgas un laimīgas.
Vērši nespēj iedomāties savu dzīvi bez laulībām, tajās viņi meklē atbalstu, materiālo labklājību, glābiņu no vientulības. Vērsis saglabā laulību pat tad, kad šīs saites faktiski jau sarautas.

Kā jūs saderat
Cilvēki, kuri dzimuši Vērša zvaigznājā, labi sader ar Vēzi, Zivi, Jaunavu un Mežāzi. Nesader ar Lauvu, Skorpionu, Ūdensvīru.

Vērsis un Vērsis — nav iespējama ne liela draudzība, ne kaisla mīla.
Vērsis un Auns — vēsas attiecības, bet, ja abas puses saņemas, var veidoties sadarbība.
Vērsis un Dvīņi — atturīgi viens pret otru.
Vērsis un Vēzis — savstarpējas simpātijas, taču dažāda pieeja būtiskiem dzīves jautājumiem.
Vēris un Lauva — nelīdzsvarotas, nemierīgas attiecības — te naida, te mīlestības uzliesmojumi.
Vērsis un Jaunava — simpātijas, draudzība, savstarpēja sapratne, bet tikai praktiskās darbības jomās, seksuāli viens otram nav piemēroti atšķirīgo temperamentu dēļ.
Vēris un Svari — abiem nosliece uz māksliniecisko jaunradi, skaistuma pielūdzēji, abi sader emocionāli un garīgi, toties neuzticas viens otram darba attiecībās.
Vērsis un Skorpions — atšķirīgi raksturi, nepārtraukti konflikti.
Vērsis un Strēlnieks — iespējama sadarbība, taču abu attiecības visbiežāk ir virspusējas.
Vērsis un Mežāzis — draudzīgas attiecības, labi sadzīvo, ja pievēršas kādai praktiskai darbības jomai.
Vērsis un Ūdensvīrs — vieno draudzība, garīga tuvība, kopīgs darbs.
Vērsis un Zivs — seksuālā aizraušanās bez savstarpējas sapratnes un garīgās tuvības.

Alūksnes slimnīca