Ūdensvīrs ir pēdējā Zodiaka gaisa zīme. Ūdensvīri norūpējušies par pasaules likteņiem, viņus pārņēmusi sabiedrības pilnveidošanas ideja. Ūdensvīriem raksturīgas izgudrotāju spējas, šajā zvaigznājā dzimuši slavenākie izgudrotāji un drosmīgākie novatori.

Ūdensvīriem piemīt arī zināms ideālisms, tāpēc viņi gatavi upurēt naudu sabiedrības vajadzībām, lai gan pašiem ne vienmēr pietiek finansiālo līdzekļu.

Ūdensvīra zīmi vada planēta Urāns, kas sagādā negaidītus pagriezienus Ūdensvīra liktenī. Šīs zīmes cilvēki lemti dažādām pārmaiņām dzīvē. Pat fizioloģiskie procesi, piemēram, vecums rada paniku Ūdensvīrā, un tad sabrukšanas process nav apturams.

Ūdensvīri lieliski orientējas cilvēkos, iekļūst viņu visapslēptākajās domās, viņi uzmin pat mazpazīstamu cilvēku visapslēptākos nodomus.

Ūdensvīra simbols — cilvēks, noslīdzis ceļos uz zemes, lej no trauka ūdeni. Ūdensvīriem raksturīga arī pašuzupurēšanās, gatavība atdot daļu savas dzīves kalpošanai ticībai, ideāliem, sabiedrībai un mīļiem cilvēkiem.
Valdošā planēta — Urāns.
Elements — gaiss.
Klimats — Ūdensvīri slikti jūtas tropiskajā klimatā, bet priekšroku dod siltam, maigam klimatam.
Metāls — alumīnijs.
Akmens — dzintars un granāts.
Krāsas — sudrabotie toņi, elektro gaišzilā.
Profesija — medicīna, filozofija, arheoloģija, psiholoģija.

Slaveni cilvēki, kas dzimuši Ūdensvīra zvaigznājā: F. Bēkons, Žans Žaks Ruso, Bairons, Žils Verns, Šūberts.

Fiziskās īpatnības: Ūdensvīri ir pievilcīgas ārienes cilvēki, vidēja auguma, ar lielu galvu un augstu pieri. Viņiem raksturīga ātra gaita, lai gan reizēm traucēta kustību koordinācija.

Jaunrade un karjera
Ūdensvīri ir cilvēki ar interesantu domāšanu, apveltīti jaunām idejām. Viņu jaunradei raksturīgi radoši uzliesmojumi. Viņi nosaka modes, dizaina, interjera, apģērba, mūzikas un plastisko mākslu stilu. Reizēm Ūdensvīru novatoriskās idejas aizsteidzas laikam priekšā, un liktenis tiem dāvā slavu un panākumus jau dzīves laikā. Bet vairāk nekā slava gandarī apziņa, ka viņi liek ceļu nākamajām paaudzēm. Ūdensvīri vislabāk spēj attīstīt savus talantus, ja strādā patstāvīgi, bez apkārtējo palīdzības un iejaukšanās. Šiem cilvēkiem raksturīga zinātniska domāšana, spējas matemātikā un citās eksaktajās zinātnēs. Kodolfizika, teorētiskā matemātika, medicīna — šajās sfērās var izmantot Ūdensvīra zinātniskos talantus. Viņus nodarbina cilvēki un sabiedriskā dzīve, tāpēc viņu tieksme apliecināt labo un žēlsirdība pasaulē atrod pielietojumu sociālās nozarēs un psiholoģijā.

Bizness
Ūdensvīrs ir visdevīgākā no visām Zodiaka zīmēm, it īpaši, ja runa ir par žēlsirdību. Ūdensvīri labprāt tērē naudu arī eksotisku un greznuma priekšmetu iegādei. Šajā zvaigznājā dzimušajiem veicas biznesā, taču reizēm viņi izšķiras ieguldīt savus līdzekļus svešās idejās un izgudrojumos, noniecinot savējos. Ūdensvīri ir slaveni arī kā izgudrotāji, tāpēc žēl, ka nevis viņi paši, bet parasti citi iegulda savus kapitālus viņu iecerēs, tādējādi paņemot peļņas lauvas tiesu.

Veselība
Ūdensvīrus reizēm moka bezmiegs, pārpūlēšanās, depresijas. Visjūtīgākā organisma vieta — muskuļi. Muskuļu spazmas un augsts asinsspiediens sāk uztraukt šīs zīmes cilvēkus brieduma gados un vecumā. Viņi mēdz saslimt ar neparastām, iepriekš neparedzamām slimībām, kas mulsina pat mediķus.

Ūdensvīriem nepatīk slimot. Viņi ceļas augšā no gultas vēl neizveseļojušies un tūlīt pat ķeras pie darba, ko slimība pārtraukusi. Šie cilvēki negrib būt par apgrūtinājumu apkārtējiem, un tieši šīs izjūtas nereti kavē viņiem izveseļoties pilnīgi. Migrēnas un sāpes ausīs bieži traucē Ūdensvīru dzīves normālu ritmu.

Mīlestība un sekss
Ūdensvīri — brīvību mīlošas, patstāvīgas personības, arī viņu uzvedība mīlas lietās dažkārt nav iepriekš paredzama. Šajā zvaigznājā dzimušie spēj pēkšņi, bez redzamiem iemesliem pārtraukt kādu romantisku sakaru. Ūdensvīriem raksturīgas galējības seksā — vai nu viņi aizstāv brīvo mīlu, atzīst grupveida seksu, vai, tieši pretēji, viņu seksuālajai dzīvei raksturīgs puritānisms. Bet katrā gadījumā seksā Ūdensvīri saskata pārdomu vērtu mērķi — savas dzimtas turpināšanu.

Ūdensvīriem nav raksturīga greizsirdība. Galvenais — garīgā tuvība, saprašanās, vienotas intelektuālās intereses. Ūdensvīri laulībā laimīgi tikai tad, ja divatā var izstrādāt jaunas kodolfizikas teorijas vai risināt sarežģītus matemātikas uzdevumus.

Kā jūs saderat…
Cilvēki, kas dzimuši Ūdensvīra zvaigznājā, ir laimīgi ar Aunu, Dvīņiem, Zivīm un Svariem. Viņi parasti slikti sadzīvo ar tiem, kas dzimuši Vērša, Lauvas un Skorpiona zvaigznājos.

Ūdensvīrs un Auns — labas savstarpējās attiecības, kopīgi plāni, cerības un līdzdarbošanās.
Ūdensvīrs un Vērsis — parasti viņu attiecības aprobežojas ar draudzību, koleģialitāti darbā, garīgo tuvību.
Ūdensvīrs un Vēzis — labas, draudzīgas attiecības, viņus vieno tēlainā domāšana.
Ūdensvīrs un Lauva — ja raksturi pretrunīgi, tad ir saprašanās.
Ūdensvīrs un Jaunava — intelektuāla sadarbība zinātnē, pētījumos, kultūrā.
Ūdensvīrs un Svari — savstarpēja saprašanās, īpaši sabiedriskajā dzīvē, kārtojot organizatoriskos jautājumus.
Ūdensvīrs un Dvīņi — tuvība un saprašanās.
Ūdensvīrs un Skorpions — pilnīga nesaprašanās.
Ūdensvīrs un Strēlnieks — kopīgi uzskati, tieksme uz abstraktiem ideāliem, cilvēcību.
Ūdensvīrs un Mežāzis — saprašanās un garīga tuvība.
Ūdensvīrs un Ūdensvīrs — savstarpējas simpātijas, bet viņi ir vienaldzīgi viens pret otru.
Ūdensvīrs un Zivs — saprašanās, vienoti ideāli.

“Kameja” audumi, aizskari un tekstils mājai
Lielā Ezera iela 6, Alūksne, Alūksnes nov., LV-4301